Cybersikkerhet i skyen - er det ditt ansvar?

Hvem har egentlig ansvaret for virksomhetens data i skyen? Hvilken risiko tar virksomheten ved å migrere til skyen? Har du oversikt over trusler, ansvarsfordeling og gjeldende regelverk? Vi inviterte til webinar for å se nærmere på utfordringer og muligheter.

Gjenopplev da vi tok morgenkaffen i skyen! Frank og Berit tok for seg hva flytting til skyen vil innebære for din virksomhet og hva du må gjøre for å sikre at virksomhetens verdier ivaretas. Ta et tilbakeblikk på det som ble en lærerik og viktig morgen for alle som vurderer å flytte til skyen eller er der allerede!

SE OPPTAK AV WEBINARET HER!

En av våre fremste eksperter på skysikkerhet, Frank Haugnes,  innledet ved å sette skysikkerheten i kontekst av begreper, definisjoner og rammeverk. Her er det mye å forholde seg til for den gjennomsnittlige virksomhet, men hva er egentlig viktigst? Frank deler av sin lange og brede erfaring innenfor fagfeltet.

Sammen med kollega Berit Bekkevold, tok de deretter for seg hvilke elementer som bør inngå i enhver virksomhets plan for migrering til skyen. For hva vet du om de mulige trusler som åpner seg ved å "gi fra seg" styringen til en ekstern leverandør? Hvor godt har din virksomhet vurdert risikobildet?

Gjennom praktiske eksempler og deling av erfaring gav Berit og Frank råd om god risikovurdering ved flytting til skyen og tok for seg hvordan man går fram for å avdekke sky-relaterte trusler og risikoer.

Så var det dette med "ansvar". Hvem tar ansvaret dersom noe går galt og data havner på avveie? Ved å flytte alt over i skyen er det vel leverandørens ansvar? Eller? Hva bør du tenke på i denne sammenheng, og hvordan sikrer du en god og riktig ansvarsfordeling for din virksomhet?

Det koker ofte ned til å gjøre de rette tingene fra starten av. Og det starter med anskaffelsen. Hvilke krav kan du stille en leverandør, og hva er viktig å ta høyde for med tanke på regelverket for anskaffelser av skyløsninger, både for offentlig og privat?

Er "skyen" i din virksomhets planer er dette et webinar du ikke ønsker å gå glipp av. Følg linken og se opptaket i dag.