Hva vet du om "tjenestenektangrep"? Les vår whitepaper

Nylig opplevde en rekke norske virksomheter tjenestenektangrep fra en russisk "hackergruppe». Killnet er en kjent prorussisk aktør som har stått bak en rekke tjenestenektangrep mot statlige og private virksomheter i flere land til støtte for invasjonen av Ukraina. Så langt er det ikke blitt rapportert om alvorlige konsekvenser her hjemme, men det er sannsynligvis kun et tidsspørsmål før kritiske systemer eller tjenester blir berørt.

Frank Haugnes, senior informasjonssikkerhetsspesialist i Watchcom, ser i sin whitepaper nærmere på "tjenestenektangrep" og hva denne trusselen innebærer. Link til nedlastning finner du nederst på siden.

Flere typer trusselaktører gjennomfører tjenestenektangrep for diverse formål, og for å støtte andre ondsinnede aktiviteter, inkludert distraksjon, hacktivisme og utpressing. Gjennomføring av slike angrep krever lite eller ingen kompetanse, og "alle" kan kjøpe slike angrep som en tjeneste gjennom en såkalt "DDoS-as-a-Service".

Tjenestenektangrep har i seg selv vanligvis et begrenset skadepotensial og få varige konsekvenser. Store og målrettede angrep på kritisk infrastruktur og angrep som pågår over lang tid vil derimot kunne få langt større konsekvenser. Kritiske tjenester vil kunne berørt, og i enkelte tilfeller satt helt ut av drift i en periode. Dette er spesielt kritisk for tidskritiske tjenester som kan bli forstyrret.

I denne whitepaper ser vi nærmere på hvilke tiltak din virksomhet kan, og bør, implementere. Følg linken under for å laste ned, del med dine kolleger og styrk virksomhetens motstand mot tjenestenektangrep i dag.